От дневничето на Веси

Мечтая си да имам съдбата на една от Вашите героини и да ми се случат тези неочаквани съдбовни обрати! Случайно попаднах на двете ви книги “Розов храст и сладко от смокини” и “Стари шлагери и крем брюле”, възхитена съм от позитивната емоция, която струй от тях и мира не ми даде, докато не ги прочетох на един дъх. Обичам ВИ ! Обичам и Карамфилка Маслева и Калинка Иванова… обожавам ги ! Надявам се да обикна по същия начин и Кръстина :) Успех и нестихваща творческа муза, г-жо Кубарелова.

56 comments

 1. Здравейте!Приятелка ми препоръча Вашата книга „Кръстина и райските ябълки“,но не мога да я намеря.Търсих в Интернет,звънях в издателството-няма я.Знаете ли къде във Варна е разпространявана,за да потърся и там?Поздрави!

  1. Здравейте, Елена! Много ми е драго, че сте харесала моята Кръстина и нейните райски ябълки! Имам нови издатели „Сиела„ и имам тяхното уверение, че трите ми предишни книги ще бъдат издадени! По Коледа, вероятно.
   Поздрави!

 2. Здравейте моята свекърва е ваш почитател. Бих искала да закупян вашите книги и да и ги подаря. Дали случайно нямате останали броики аако има такива ще бъда благодарна 0895 796936

 3. Здравейте,г-жо Кубарелова.След като прочетох с огромно удоволствие книгата“Розов храст и сладко от смокини“,се опитвам да намеря и закупя за бибилиотеката и другата ваши книги ,но не намирам в наличност.Бихте ли ми помогнали и съдействали?Много читатели питат за тях.Предварително благодаря!

  1. Здравейте, Таня! Съжалявам за твърде бавния отовор. Всеки момент очаквам издаването на новата ми книга „Верчето, Надежда и Любов“. Малко след това ще бъдат преиздадени и трите предишни книги – „Розов храст и сладко от смокини“, „Стари шлагери и крем брюле“ и „Кръстина и райските ябълки“. Благодаря ви, че харесвате книгите ми!

 4. ТИ СИ БЕЗКРАЙНО ПРАВА – ДРЕБНИТЕ НЕЩА СА ВАЖНИТЕ НЕЩА, И ТО ДНЕС, НА МОМЕНТА.АЗ ИМАМ ТРИ ПОРАСНАЛИ ДЕЦА ОБИЧАМ ГИ – НО ПОНЯКОГА НЕ ЗНАМ КАК

 5. ако ти кажа, че за два дни прочетох книжките, които си подарила на Маруся, ще ми повярваш ли. при факта че не съм чел нищо през последните двадесет години (освен специализирана литература). ТИ НАПРАВО МЕ ВЪРНА КЪМ ЖИВОТА. СЕГА И СЛЪНЦЕТО ИЗГЛЕЖДА ДРУГОЯЧ. БЛАГОДАРЯ ТИ

 6. Госпожо Кубарелова,на един дъх прочетох Вашата книга „Кръстина и райските ябълки“,която взех от библиотеката и останах очарована.Много рядко ми се случва да плача и се смея едновременно в една книга и да получа толкова сила и желание за живот.Чете се толкова леко,почти неусетно.Веднага ми се прииска да я имам,за да си я чета винаги,когато имам нужда.За съжаление я открих много късно.Потърсих в книжарниците,но ми казаха,че няма нов тираж,а старире са изчерпани.Бих искала да притежавам всичките ви книги ,но не знам откъде мога да си ги закупя.Ще ,Ви бъда благодарна,ако ми посочете начин да си ги набавя.Желая ви здраве,творческо вдъхновение и не преставайте да радвате читателите си!

 7. Поклон пред таланта Ви!!! Книгите Ви ми доставиха невероятно удоволствие. Бяха изчетени буквално на един дъх, предизвикаха много емоции, усмивки и сълзи.
  В очакване съм на нови изненади от Ваша страна.

 8. Здравей Краси,
  обръщам се така,защото те чувствам толкова близка и земна.Прочетох книгите ти на един дъх и веднага ги препоръчах на всички познати.Искрено се надявам скоро да видя на пазара и още някое твое съкровище,с което да зарадваш сърцата на всичките си почитатели.Пожелавам ти много слънчеви усмивки.

 9. Здравейте Красимира,
  Казвам се Любка Тодорова и съм секретар на читалище „Просвета 1927“ в кв. Аспарухово.Първо се срамувам, че колегите от читалището в гр.Раковски са Ви поканили преди нас! А на нас съгражданите Ви не ни дошло но ума да Ви поканим на среща. Във Варна има почти 30 читалища и други културни сдружения, които имаме претенцията, че обгрижваме хората духовно. Напира ме да цитирам любимия Ви цитат на Бочаров.Благодаря Ви за това, че не сте отказали поканата. Надявам се да се видим скоро и да споделя лично удволствието, което изпитах когато прочетох книгите Ви. Благодаря Ви, че четете в нашите сърца и че оставяте спомен за нашия прекрасен град. Успех и до скоро!

 10. Уважаема, Деница,здравейте!
  Благодаря ви за милото писмо. Мислех си, че само аз съм останала на 19 :))
  Представям си моите читателки като вас- интелигентни, млади, красиви, мили, с чувство за хумор.
  Да, Дени, в „Розов храст и сладко от смокини “ съм описала моите пътеки… Закъснях с отговоря, но човек никога не знае кога и къде ще го отвее варненския бриз 🙂
  Благодаря ви, Дени. Винаги пожелавам „здраве и късмет, приятели“, това пожелавам и на вас.
  Поздрави и целувки и от мен

 11. Уважаема г-жа Кубарелова,
  Казвам се Дени и съм на 31..естествено, чувствам се на 19 🙂
  Това лято, един приятен слънчев следобед, случайно влязох в магазин за козметика да си купя плажно масло и гледам, на витрината, няколко български книжки. Грабнах небрежно едно от книжлетата и се запътих към басейна у нас, да се пека на слънце. Цял следобед не се отлепих от шезлонга, погълната от тази книжка, след това продължих да чета и след плажа. Общо-взето, изчетох я на един дъх. После и втората Ви книжка, а сега съм си поръчала третата. Нямам търпение да я отгърна и да се потопя в атмосферата на любимия си роден град Варна и в личната история на новата героиня. На мен най-много ми харесва как мога да си представя реално жената, която пресича бул.Приморски, или която работи някъде около Морска гара, или която има лозе някъде зад паметника… Всичко е представено толкова естествено и земно, и то в сегашно време, все едно е днес. А с изпълнението на къщичката за кокошките, се посмях доста. Вие сте първата Варненска писателка, на чието творчество се наслаждавам, пишете толкова хубаво. Пожелавам Ви много успехи и бъдете все така духовита, за да радвате мен и останалите читатели. Искам много Ваши книги!
  Поздрави и целувки:
  Деница Русева.

 12. Благодаря ви за милото писмо. Впечатлена съм от професията ви. Вие сте много специален човек за вашите ученици, сигурна съм. И аз бях учителка, така че знам радостите и тегобите на тази професия, която е радост само за избрани хора, с големи сърца, запазили душата на детето у себе си. Колкото до книгите ми, благодаря ви, че ги харесвате. Сърдечни писма като вашето ме карат да продължа да пиша!
  С благодарност и уважение,

 13. Скъпа госпожо Кубарелова,
  Търсейки в библиотеката книги за четене през лятната ваканция,(аз съм начална учителка), попаднах случайно най-напред на „Розов храст и сладко от смокини“, а след няколко дена и на „Кръстина и райските ябълки“. Всъщност нищо в този живот не е случайно, защото имах нужда да пообщувам с героини като тези от вашите книги и това се случи в най-подходящия момент! Вие ми помогнахте да осъзная и преосмисля взаимоотношенията си с човек, когото много обичам! И двете книги прочетох на един дъх, след което ми се прииска да прочета всичко, което сте написала и така открих начин да Ви пиша! Вие имате невероятен талант, защото успявате да докоснете и разкриете най-истинското и красивото у жената! Много ви благодаря!Вие сте моята любима писателка! Моля Ви, не спирайте да пишете!

 14. Ани, аз се радвам, че се запознахме. Посетих прекрасния ви град, срещнах толкова топли, сърдечни хора, за мен беше удоволствие. Живеете на прекрасно място и хората във вашия град са изключителни. В жените, с които се запознах, нямаше грам поза, те бяха истински, с отрудени ръце, но със сърца, отворени за духовното.
  Не съм предполагала, че някъде в България има място, където инвалидите се чувстват уютно и за тях се грижат с любов и търпение!
  Град с четиринадесет хиляди жители, в който забележителностите са три училища, благоустроени, добре поддържани, три читалища, в които кипи живот и три църкви, препълнени с цветя и любов- има бъдеще! Бъдете живи и здрави!

 15. С право мога да кажа: когато нещо си пожелая – то ми се сбъдва! Щастлива съм, че съм прочела и вече притежавам неверотните книги на Краси, но още по-щастлива съм, защото имах редкия шанс да се запозная с една невероятна българка, истинска жена и страхотен творец! Краси, творбите ти спокойно могат да се подредят до настолната библия на нощното шкафче, и да бъдат светлото прозорче за всяка творческа натура. Чакам с нетърпение още и още от творческия ти потенциал! Бъди все така истинска! Обичам те!

 16. Отварям страницата за коментари и всеки път седя и се чудя, кое от всички неща, които ми хрумват да напиша.Сега реших! Прочетох първите Ви две книги и съм убедена, че ще ги препрочитам всеки път, когато се отклоня от светлината, защото воина (какъвто смятам, че съм:), същото мисля и за ВАС ) е научил от звездите,че блестят единствено благодарение на вътрешна експлозия. Вашите героини и техният нестихващ ентусиазъм, предизвикват в мен точно тази експлозия, която ме кара да блестя!
  Продължавайте да творите, да сте все така позитивна и усмихната, да блестите от светлина. И не забравяйте:
  “Воинът не бива да навежда глава,защото ще изгуби от погледа си хоризонта на своите мечти“
  Поздрави и почитания !!!
  P.S. И милиони целувки 🙂

 17. Метая си да имам съдбата на една от Вашите героини и да ми се случат тези неочаквани съдбовни обрати! Случайно попаднах на двете ви книги „Розов храст и сладко от смокини“ и „Стари шлагери и крем брюле“, възхитена съм от позитивната емоция, която струй от тях и мира не ми даде докато не ги прочетох на един дъх. Обичам ВИ ! Обичам и Карамфилка Маслева и Калинка Иванова… обожавам ги ! Надявам се да обикна по същия начин и Кръстина 🙂 Успех и нестихваща творческа муза г-жо Кубарелова.

 18. Благодаря, Невяна! Толкова съм ви благодарна за милото съобщение! Тъкмо се чудех дали има смисъл да дописвам четвъртата книга и писмото ви ми намери в това особено настроение. Благодаря, Невяна, всичко направено от сърце е прекрасно! Имате красиво име, невенчетата са едни от любимите ми цветя! Сигурна съм, че красите името си!

 19. Книгите Ви са истинско свежо удоволствие / ох , това звучи като реклама за кисело мляко – ама пък е толкова вярно/!!Благодаря , че Ви има , и че сте от Варна – да ни вдигате нивото!!!С нетърпение очаквам новите заглавия ! / Виждам , че баналничко се получи , то на мен не ми се и отдава да бъда оригинална- това е работата на творците – те са целунати от Бога / аз мога само от сърце / и от читателски егоизъм/ да ви пожелая УСПЕХ!!!!

 20. Здравейте, сигурно сте се наслушали на суперлативи за книгите Ви, но…няма как, уникални са, не си спомням откога не съм чела нещо толкова свежарско, при това написано от жена, при това варненка, каквато съм и аз. Горда притежателка съм и на трите книги и наистина не мога да определя коя ми е любима, дано да е на път и четвърта. Поздравления за „чела съм повече от 7 книги, за да разбера, че Паулу Куелю не ми е любим писател“, този израз вече е закачка-поздрав между мен и приятелките ми. Искрено Ви се раздвам и Ви желая много щастие.

 21. Здравейте ,Красимира!!Тази седмица прочетох книгата Ви Розов храст и сладко от смокини!Поподнах на нея случайно в подтика си това лято да чета повече български книги.И какъв късмет!!…Тази книга сякаш е писана за мен чак не мога да повярвам.Даже и в най малки подробности !Даже и в ритъма на ежедневието ми ,в особенната привързаност към най -обикновени неша от пералнята ,до кокошките ,до плетките до суетенето по Бъдни вечер..И сега като ви пиша се чудя дали е съвпадение ,дали жените останали сами на тази въраст се вълнуват от такива неща!През цялото време докато четях книгата исках да ви видя.Но се оказа ,че за интернет прегради няма.Предавам книгата от приятел на приятел и тези ,които ме познават са направо изумени!Тук не е мястото за дълги писания, но много ще се радвам да ми напишете няколко думи.Утре отивам на библиотека и се моля да има там и другите Ви книги.Чувствам се щастлива ,че се докоснахдо творчеството ВиЖелая Ви здраве и да станем близки чрез книгите и чувствата ,които ни карат да преживяваме Лъчезара

 22. Здравейте, Ани! Благодаря Ви за добрите думи. Но, честно казано, вие сте свършила по- добра работа от мен: не е лесна работа да родиш и отгледаш три деца! И да ти остава време да четеш!

 23. Мила Красимира! Благодаря Ви за прекрасните книги, с които ни дарявате – толкова истински, толкова човешки, толкова земни … Начинът, по който пишете скъсява дистанцията с Вашите читатели и ни кара да се чувстваме, все едно Ви познаваме от много време. Прочетох последната книга за около 2 часа, много плаках и се смях от сърце. Аз самата имам 3 деца, и две от тях са близначета, токова много ме докоснахте и ме накарахте да се замисля за нещата от живота…Очаквам с нетърпение следващата Ви книга!

 24. Благодаря за книгите за удиволствието което прекарвам с тях.Чета ги на един дъх после ги препрочитам.Действат ми по добре отколкото време прексарано в СПА център.След всяко прочитане на лицето ми има усмивка.Чакам новите книги целувки

 25. Мила госпожо Кубарелова. Вие сте едно прекрасно бижу на литературния ни небосклон, което аз доста късно открих. Не зная защо не съм попадала на книгите Ви досега, но преди два дни си купах първата книга, която ми намериха „Розов храст и сладко от смокини“. Сега разбрах, че това е първата Ви кнаги, даже преиздавана. Книгата е чудесна. Чудя се има ли смисъл да се издава Кари Брадшоу, като имаме Краси Кубарелова. наистина невероятно чувство за хумор, невероятно познаване на женската душа и женските емоции. Благодаря ви за миговете прекарани с вашата проза. И защо да се сравняваме по другите ,нека те да се сравняват с Вас и Джоан Харис, и всички останали. Наистина…продължавайте да пишете. Сега съм на път да закупя и другите Ви книжки и да им се насладя. Това лято ще запомня с това, че съм Ви открила като автор и с насладата, която съм изпитала. Желая чудесни творчески пориви…И до скоро писане…Ваш Фен!! Завинаги!!!

 26. Силвена, да, имам чувството, че ти си от „моите“ хора. Ти си топъл и уютен човек. Желая ти здраве и късмет!Да обичаш и да си обичана! И да си мъдра, за да си щастлива…

 27. Краси,

  Когато прочетох твоя книга за първи път, реших, че е леко автобиографична. А ти отвърна, че ако нещо е много твое не можеш да го опишеш. Сигурно си права- какъв ли кураж е нужен за да направи човек подобен душевен стиптийз?!
  Все се питам дали, когато срещнеш някой от „твоите“ хора и творбите му стават „твои“. Вчера прочетох последната ти книга и реших за себе си. Така става. Книгите много приличат на своите автори.
  Твоята е уютна като теб и като дома ти.
  Желая ти здраве- и на теб, и на семейството ти!

 28. Краси, много голямо удоволствие изпитвах когато четях книгата. Много ми допада това, че сюжетите са свързани с често срещани житейски ситуации, в които главните герои се справят с всичко, представни както в своите уязвими така и в своите силни страни. Това ги прави така достъпни и близки до нас, че някак започваме да разбираме света им и да им се възхищаваме. Благодаря ти за отпимизма и топлотата с които ме изпълни. Поздрави!

 29. Мила лельо Ирина! Когато бях неприлично млада, имах чувството, че аз откривам любовта! И през ум не ми минаваше, че майка ми или баба ми са изпитали това чувство. Мислех, че хората на 30 са си поживяли достатъчно,че 45 години стигат, че хората на 50+ не се целуват. Сега съм сигурна, че поне душата ми ще е вечно млада!

 30. Имаш талант! Продължавай да пишеш! Твоите романчета се четат с удоволствие. Те са като изповед, в тях всяка жена намира нещо от себе си и за себе си, намира надежда и кураж.

 31. Честит 24 май! Това е ден на книжовността, на духовността, на просветителите и на учителите – все „дейности“ към които мога да те „зачисля“. Бъди все така оптимистично-загадъчно усмихната и споделяй с нас мъдростта на притежателите на лозя! „На добър час“ за следващата книга! Обичам те -Д.

 32. Поздравления, Краси! Чувствам се повече жена след твоите книги. Толкова точно са предадени много от моите усещания и възприятия. Сякаш повечето неща са написани за мен самата.
  Очаквах тази книга. И няма друг начин, след като съм прочела другите две. И този път не исках да правя нищо друго, докато не разбера как свършва историята на Кръстина. Това е някаква магия! Възхитена съм от точния изказ! Видях дърветата по друг начин и усетих с небцето си вкуса на виното.
  Във време, в което повечето хора се стремят към материалното, а чалгата и пошлостта са почти „класика“, е невероятно да разбереш, че има и други като теб, като Кръстина, за които щастието има друго измерение. „Ако си бдял над детски сън, ако си пекъл хляб, ако си посадил дърво – значи си живял щастливо.“
  Благодаря ти, Краси, за всички думи, с които си изказала това, което аз не мога! Чувствам твоите героини с душата и сърцето си. Ставам по-силна с тях. И не спирам да мечтая!!!
  А ти не спирай да пишеш, защото го можеш!

 33. Доре, точно ти и жени като теб са същинските героини на книгите ми- мили, силни и добри, със сетива за хубавото, за истински ценното. Жени, които са пекли хляб, бдели над детски сън, посадили дърво, изплакали горчиви сълзи в своята горичка на плача … и намерили сила да посадят райска ябълка- дървото -магия за любов. Знам, че всяка една от читателките ми е толкова специална жена. От тях се уча и тях описвам…

 34. Вчера прочетох последната ви книга за 2 часа.Толкова е човешка,женска.От страниците усетих дъха на райските ябълки и вкуса на виното!Толкова е оптимистична и духовна на пук на комерсиалното време , в което живеем.
  Ще очаквам с нетърпение следващите ви книги.

 35. Краси, благодаря ти! За огромното удоволствие да прочета нещо толкова топло, човешко, уютно – обичам тази дума!, варненско.
  Много, наистина много отдавна не ми е идвала наум думичката “сладкодумно”. А ти разказваш именно така…Благодаря ти.
  Прочетох буквално на един дъх “Розов храст и сладко от смокини”. Чак като свърших и последната страница, си дадох сметка, че съм била ожадняла – не само духовно, но и в буквалния смисъл, защото не съм се сетила да стана и да си сипя чаша вода. И се смях, и се просълзявах, но се улових, че се усмихвам през цялото време. И само малкото останал ми здрав разум ме възпира да не се нахвърля и на другата – така булимично ми се иска да чета още и още… А аз се бях отказала да чета съвременна българска проза, пък и поезия – злъч, мрак, духовен онанизъм, с една дума – мощни депресанти.
  Страхотно е! Някак усетих твоето увлечение в писането, не знам как пишеш, но изглежда много леко и естествено, нищо не е напън, нищо не е финтифлюшка – о, боже, съвсем “нелитераторски” се изразявам, ама наистина съм поразена.
  Мисля си, че тази книга мога да дам само на най-близки хора, все едно е нещо наистина дълбоко мое.
  Още веднъж: Благодаря!

 36. Здравейте, Миглена! На хоризонта се задава едно много интересно момиче. Кръстина се казва. Тя е главна героиня на третата ми книга „Кръстина и райските ябълки“. На мен много ми допада. Дано се хареса и на читателите.

 37. Здравей, Краси!
  Кога ли скоро пак ще срещнем огледалния си образ на момичето, мечтаещо и виждащо преж ежедневните сиви образи луди пейзажи и несбъднати желания?
  Поздрав!

 38. Здравейте, Андрей, поласкана съм от интереса към заглавията на книгите ми, но трябва да ви разочаровам, че не разполагам с бройки от тях. Сигурна съм, че за ревностен читател като вас в местната библиотека ще направят всичко възможно да ви ги осигурят, при финансова възможност.
  Краси Кубарелова

 39. Gospojo Kubarelova proqvvqvam interes kam va6ite knigi no nerazpolagam s finansovi vazmojnost v mestnata ni biblioteka sa6to lipsva eto za6to molq vi ako razpolagate sas vazmojnost na svobodni broeve da mi podarite s uvajenie Andrei moi tel 0877547709

 40. Здравейте Красимира,
  В момента чета втората ви книга, още не съм я преполовила, но искам да споделя колко ми харесва. Много чувство за хумор, малко носталгия, лекота и толкова познати места! Поздрави!

 41. Ама просто прелест!Изключително Ви благодаря!Истински ,интелигентен, български чиклит/извинете – но определението на жанра е най-точно с чуждицата/.и тъй като предпочитам кремчета пред сладка- започнах от втория Ви роман.Предавам го на приятелки- започвам да чета първият- купувам си двата- за подарък- влязоха в топ-листата на четивата към които се връщам от време на време.Отдавна не бях срещала книга и то български автор,която да не ми дава да заспя докато не я прочета.Още веднъж благодаря-чакам следващата и се надявам да е скоро.
  Малина Маринова

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *