БНР: Красимира Кубарелова се завърна с нов роман

Голямото завръщане на гранддамата на литературата Красимира Кубарелова е с романа „Верчето, Надежда и Любов“, пишат от издателство „Сиела„.  Това е четвъртата творба на писателката, която разказва деликатна история, изпъстрена с аромат на дюли и тихия шепот на Балкана.

Имената на романите ѝ приличат на рецепти от стара кулинарна книга или на наръчник по готварство –  „Розов храст и сладко от смокини“, „Стари шлагери и крем брюле“, „Кръстина и райските ябълки“. Авторката отдавна се е превърнала в едно от имената на литературната сцена, които не подминаваш с лекота, допълват от издателството.

Тя е Красимира Кубарелова – писателката със сърце трепетлика и душа на боец. Нейният нов роман „Верчето, Надежда и Любов“ пренася читателя в прегръдката на Еленския Балкан и неговата магия. Една от основните теми е тази за осиновяването и споделената доброта.

Със своя автентичен и неподражаем стил Красимира Кубарелова отдавна е позната като явление в съвременната българска литература, а „Верчето, Надежда и Любов“ е триумфалното утвърждаване на таланта ѝ.

„Всеки човек пише своята приказка и живот. Думите правят живота ни. С едни и същи думи можеш да кажеш и лошо, и хубаво, и да зарадваш, и да обидиш. И за делника, и за празника думите са еднакви. Трябва само да ги подредиш като приказка, така както редиш живота си. И думите и живота са като меда и бадемите –  горчиви и сладки… Обичам живота –  в него има вяра, надежда и любов за целия свят.“  

Красимира Кубарелова

Интервюто с писателката може да чуете в звуковия файл.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *