Паралел 43: Автентичният дух на Еленския Балкан във „Верчето, Надежда и Любов“ от Красимира Кубарелова

Имената на романите ѝ приличат на рецепти от стара кулинарна книга или на наръчник по готварство – „Розов храст и сладко от смокини“, „Стари шлагери и крем брюле“, „Кръстина и райските ябълки“. Думите ѝ – лековити отвари за търсещите. Отдавна се е превърнала в едно от имената на литературната сцена, които не можеш да подминеш с лекота. И всяка нова творба от нея се превръща в скъпоценен бисер в огърлицата на читателското сърце.

Тя е Красимира Кубарелова – писателката със сърце трепетлика и душа на боец. А нейният нов роман „Верчето, Надежда и Любов“ пренася читателя право в прегръдката на Еленския Балкан и неговата магия.

Сред страниците на този лековит роман се разхождат смели и нетолкова смели хора. Герои, които търсят „похлупака за своята тенджерка“ и понякога го намират. И са готови на всичко, за да открият своето щастие.

Книгата ще се срещне със своите читатели на 27 октомври от 18:30 ч. в Градска художествена галерия „Борис Георгиев“ – Варна, когато самата Красимира Кубарелова с помощта на литературоведа Кръстина Манолова и отговорният редактор на книгата Милена Ташева ще забърка целебна отвара от думи за онези читатели, които търсят вярата, надеждата или любовта.

Връзка към сайта 

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *