24часа: Писмо завещава на счетоводителка къща на 200 г. в Еленския Балкан

 

Красимира Кубарелова представя новия си роман на 27 октомври във Варна

Имената на романите ѝ приличат на рецепти от стара кулинарна книга или на наръчник по готварство – “Розов храст и сладко от смокини”, “Стари шлагери и крем брюле”, “Кръстина и райските ябълки”. Думите ѝ – лековити отвари за търсещите. Отдавна се е превърнала в едно от имената на литературната сцена, които не можеш да подминеш с лекота.

Тя е Красимира Кубарелова – писателката със сърце трепетлика и душа на боец. А нейният нов роман “Верчето, Надежда и Любов” (издание на “Сиела”) пренася читателя право в прегръдката на Еленския Балкан и неговата магия.

 

Верчето е поетеса по душа и счетоводителка по професия. От момински години тя мечтае да гори в любов и да я описва в рими. Но вместо това става счетоводителка, работи в канцелария и се страхува, че там ще се пенсионира. Омъжена е за Антон, но бракът им се изчерпва до дежурните разговори за времето и въпроса “Какво има за вечеря?”, докато с дъщеря им София ги дели един океан разстояние.

Животът на Верчето не би могъл да изглежда по-отдалечен от мечтите ѝ, докато в нейния предвидим свят не нахлува писмо, което ѝ завещава двестагодишна къща в Еленския Балкан – наследство от Любов, някогашна приятелка на майка ѝ Надежда.

Верчето отива да види къщата с ясното намерение бързо да я продаде, но едва прекрачила прага ѝ, разбира, че сред старите сандъци със спомени на Любов ще открие и истината за собствената си родова история.

 

Деликатният разказ на Красимира Кубарелова е изпъстрен с аромат на дюли и тихия шепот на Балкана и напомня, че никога не е късно да откриеш себе си.

Авторката ще го представи на 27 октомври от 18,30 ч в Градска художествена галерия “Борис Георгиев” – Варна, с помощта на Кръстина Манолова и отговорния редактор на книгата Милена Ташева.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *