След премиерата на втората книга на Красимира Кубарелова “Стари шлагери и крем брюле“

На 4 ноември 2008 година в сградата на Градската художествена галерия „Борис Георгиев“във Варна, издателство „Хермес“ организира премиерата на втората книга на Красимира Кубарелова “Стари шлагери и крем брюле“. Г-н Валентин Георгиев, директор на издателска къща „Хермес“, представи накратко пред варненската публика ИК“Хермес“, основана през 1991 година в град Пловдив, признат за град на културата. Досега със знака на издателството са излезли 1500 нови заглавия с тираж 17 000 000 екземпляра. Издателството е водещо на българския пазар в областта на художествената литература. На изключително голям интерес се радват и научнопопулярните поредици. „Хермес“ има свой дял и в предлагането на по-специфична продукция – справочна и учебно-помощна литература. Особено големи са успехите на издателството в областта на детско-юношеската литература: енциклопедии, четива в помощ на ученика, класически детски произведения, фентъзи серии и илюстровани издания. „Хермес“ е носител на наградата „Константин Константинов“ за принос в книгоиздаванeто за деца. Всеки месец се издават около 10 нови заглавия, различни като тематика и жанр, но обединени от мотото:
Споделете радостта от четенето!
Хермес“ е сред основателите и активен участник в работата на асоциация „Българска книга“. Поддържа отлични отношения с разпространители, книжарници, библиотеки, читалища и различни културни институции.
„Хермес“ спазва политика за подкрепа на българските автори и българската книга. Има издадени над 150 заглавия, голяма част от които са печелили национални и регионални литературни награди. През 2007 година издателството обяви и своя награда за дебют на млади български творци.
„Хермес“ си партнира с над сто издателства от цял свят и ползва услугите на най-големите литературни агенции. Ежегодно участва на най-големите панаири за книги във Франкфурт, Болоня, Париж и Лондон. Издателството се включва в международни копродукции и печата издания в Китай, Белгия и Полша.
Последното представително проучване от края на 2006 г. на социологическа агенция „Алфа Рисърч“ показа, че читателите определят „Хермес“ като най-популярното издателство в България.

Г-н Валентин Георгиев представи Красимира Кубарелова като автор. Каза изключително мили и добри думи за авторката и творчеството и, които, изречени от доказан професионалист, имаха двойно по- голяма тежест.
Г-жа Йорданка Даскалова представи накратко и с голямо чувство за хумор героинята Калинка Иванова от „Стари шлагери и крем брюле“. Направи паралел с героинята от първия роман на Краси Кубарелова „Розов храст и сладко от смокини“.
Издателска къща „Хермес“ почерпи гостите с по чаша вино, раздаде календарчета със закачка със съдържанието на романа „Стари шлагери и крем брюле“- „Календарче на Калинка Иванова за отбелязване на дните без секс“ на присъстващите.
Броените часове от есенната варненска вечер бяха неповторими, запомнящи се. Прозвучаха стари шлагери от ретро грамофон, навиващ се с ръчка.Имаше толкова много топлина, толкова много усмихващи се хора, толкова много радост от успеха на съгражданката ни в стилната зала на Галерията. На всички, а най- много на авторката, е желанието да се съберат всички присъстващи по такъв хубав повод,“за да споделят радостта от четенето“ отново.